

1900

Rond het einde van de 19de eeuw begint met in Uden met de teelt van zoete kersen. Ook kwamen gezamelijke verkoopactiviteiten op gang en daarmee de veilingen.
“Overal zoover het oog reikt, staan duizenden kersenboomen in vollen bloei, die in de verte de gemeente het aanzien geven, alsof deze in een uitgestrekten lusttuin herschapen is.”
– Fragment uit De Volksstem van 5 september 1894.
Vanaf 1947 maakt Martien van den Brand kennis met de tuinbouw. Tot die tijd was er weinig sprake van groenteteelt voor verse consumptie.
1947

1959

Martien en Sil van den Brand beginnen op stuk grond met de teelt aardbeien, bessen en kersen (morellen).
In 1966 koopt de familie van den Brand een stuk grond aan de Industrielaan, de huidige locatie van ons bedrijf in Uden. In 1967 wordt hier de eerste kas van 5.000m2 gebouwd. Hier werden o.a. augurken en sla geteeld. Buiten werden augurken en aardbeien geteeld. In 1970 volgt een uitbreiding naar 7.500m2.
1966

1976

In 1975 schakelt het bedrijf over van oliestook naar aardgas. Een jaar later in 1976 wordt begonnen met tomatenteelt in de kas.
In 1985 wordt begonnen met teelt op substraten, planten groeien niet meer in de grond maar op steenwol. Vollegrondteelt werd minder belangrijk. Bert van den Brand komt na zijn opleiding op de middelbare tuinbouwschool thuis op het bedrijf werken. In 1991 begint de bouw van een nieuwe kas van 10.000m2 naast de bestaande kas van 7.500m2.
1985

1993

In 1993 wordt begonnen met het telen van trostomaten. Tomaten worden niet meer halfrijp geoogst en gesorteerd en vervolgens op grote en kleur verkocht, maar pas als de hele tros rijp is geoogst en als geheel verkocht.
In 1997 kopen Bert en Maureen een bedrijf in Haps van 13.000m2 waar ze ook gaan wonen en tomaten gaan telen. Tevens neemt Bert in dat jaar het bedrijf over van zijn ouders, die nog wel mee blijven werken op het bedrijf in Uden.
1997

2000

Aan het begin van deze eeuw wordt gestart met teelt van “Romadori” tomaten. Dit zijn kleinere eiervormige tomaten (30-35 gram per stuk) die met 9 aan een trosje als exclusieve tomaatjes verkocht worden. De smaak van dit gelicentieerde ras wordt erg goed ontvangen. Er wordt nu ook gestart met het verpakken en etiketteren zodat het product direct naar de supermarkten kan.
De oude kas van 7.500m2 uit 1967 wordt gesloopt en de bestaande kas wordt uitgebreid naar 22.000m2.
In 2004 wordt begonnen met belichting in Uden zodat er jaarrond tomaatjes geleverd kunnen worden aan onze klanten. Ook wordt de eerste WKK installatie gekocht waarmee we onze eigen stroom opwekken benodigd voor de lampen. Tijdens de zomer wordt en elektriciteit terug geleverd aan het energienet.
2004

2005

In 2005 wordt de locatie in Maasbree aangekocht van een rozenkweker. Het merk Romadori groeit gestaag waardoor de uitbreiding nodig was. Deze bedrijfsgroei was fors, daarom wordt ook gezocht naar andere soorten tomaten. Uiteindelijk valt ons oog op Juanita, welke we vanaf dat moment verkopen onder onze eigen merknaam: l’Amuse. In dat zelfde jaar verhuizen de verpakkingsactiviteiten vanuit Uden naar Maasbree, nabij onze klanten bij het handelscentrum van Venlo. In 2008 wordt de locatie in Uden uitgebreid naar 27.500m2.
Heden

Locatie Uden: 27.500 m2

Locatie Maasbree: 62.500 m2
