Muze voor de foodservice

“Wat meteen opvalt is dat alle L’Amuse-tomaatjes er zó gepolijst uitzien, dat ze bijna nep lijken”

Ze lijken zo uit een schilderij te zijn gestapt, de kleurige L’Amuse-trostomaatjes. Bijna zonde om op te eten. Toch is consumptie wel degelijk aan te raden, niet in de laatste plaats vanwege de heerlijke smaak en natuurlijk de vele vitamientjes. We laten ons betoveren in de kassen van tomatenteler Fresh Valley te Maasbree, om vervolgens met het geteelde product de typische vertaling van restaurant Het Gerecht in Roermond te proeven.

highlights van het artikel

STIJLVOL KISTJE

Bij Fresh Valley in Uden en Maasbree worden jaarlijks bijna net zoveel trostomaten geteeld als Nederland inwoners telt. Onder de merknaam L’Amuse komen deze glanzende smaakbommetjes via ZON fruit & vegetables niet alleen terecht in Nederlandse en Duitse supermarkten, maar ook in de foodservice.

DUURZAAM TELEN

Door gebruik van kunstmatige belichting
is Fresh Valley in staat het gehele jaar door trostomaatjes te produceren. Daarbij streeft de teler ernaar de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, met name door in te zetten op hergebruik in de breedste zin van het woord. “De planten worden gekweekt op steenwol en via een slangetje gevoed met water en meststoffen.

RESTAURANT HET GERECHT

Het Gerecht beleefde in het voorjaar van 2019 zijn opening en sindsdien gaat het restaurant als een raket, met onder andere een vermel-ding in de GaultMillau gids 2020 en een flinke stapel lovende recensies. De gasten komen tegenwoordig van heinde en verre om de gastronomische kunsten van chef-kok Cederik Pieters en gastvrouw Ellis Huijnen te beleven.