Verse tomatensaus maken
Deze tomatensaus van Ed Hoogendijk is ontzettend makkelijk om te maken én je kunt er eindeloos mee variëren.
Basisrecept tomatensaus
Benodigdheden: Blender / staafmixer, mes en pan.
Gerecht: Diner, Dinner, hoofdgerecht, saus
Trefwoord: basisrecept, l’amuse tomaat, Tomatensaus
Aantal personen: 4 personen
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
40 minuten
Totale bereiding
50 minuten
Ingredienten
- 1 kilo l’amuse tomaten
- 2 knoflookteentjes
- Scheutje olijfolie
- Handje basilicum
- zout
- peper
Stap voor stap
- Snijd de knoflook fijn en hak de basilicum fijn. Halveer de l’amuse tomaten.
- Verhit een scheut olijfolie in de pan.
- Voeg de gehalveerde l’amuse tomaten toe in de pan, samen met de knoflook en gehakte basilicum.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Laat het geheel ongeveer 40 minuten op laag vuur pruttelen.
- Giet de saus over in de blender en mix het geheel tot een gladde massa. Heb je geen blender in huis? De saus kun je ook met een staafmixer pureren.